Türkiye'de Ekoloji


Ülkemizde ekoloji birçok birey tarafından etkili bir şekilde üzerinde çalışılmakta olan bir konudur. Dünya'nın farklı bölgelerinde eğitim görmüş ve bilim insanı sıfatıyla ülkemize gelmiş olan söz konusu bireyler, hangi alan ve daldan olurlarsa olsunlar, bu alanda çalışmalarını etkili bir şekilde sürdürmektedirler. Ekoloji alanı ile ilgili detaylı olarak yapılmakta olan çalışmaları, gerçekleştirmekte olan söz konusu bilim insanlarının farklı alan ve kategorilerden olmalarının sebep ve nedeni; ekoloji, her ne kadar Biyoloji, bilimi kapsamında, bulunmakta olursa olsun birçok alana değmekte olan etkili bir konudur.

Öyle ki çevre, makine ve dahi İnsaat mühendislerinin, mimarlaırın dahi işi ile alakalı olan, olmakta olan bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizin farklı bölgelerinde son derece etkili bir şekilde faaliyet göstermekte olan onlarca farklı dal ve kategoriden olan bilim adamları tarafından detaylı bir şekilde araştırılmakta olan söz konusu ekoloji konusu, ülkemizde de özellikle son zamanlarda gereken önemi almaya başlamıştır.

Dünya genelinde faal olarak çalışmakta olan birçok büyük devlet destekli ya da bireysel veya grup şirketlerinin etkili şekilde faaliyetlerini ekolojik ürünlere yöneltmesi, dolayısıyla ekolojik ürünleri desteklemesi, tüm Dünya'da olduğu gibi ülkemizde de ekolojiye dair olan inancı ve çalışmaları etkili bir şekilde artırmış faaliyetlerini geliştirmiştir. Bu durum neticesinde ülkemizde ve farklı birçok Avrupa ve Dünya ülkesinde etkili bir şekilde faaliyetlerini sürdürmekte olan onlarca devlet bünyeleri dahilinde ekolojik ürün, üretimlerinin denetlenmesi, desteklenmesi, araştırmasının yapılması ve onaylanması için detaylı bir şekilde çalışmaların yapılması için belli başlı kurumlar kurmuşlardır.

Her ülkenin ve dahi devletin, kendi bünyesinde etkiil bir şekilde çalıştırmakta olduğu ekolojik ürün, onay, kurumu vardır. Farklı isimler ile birbirinden farklı devletlerde çalışmalarını sürdürmektedirler. Bu kapsamda, ülkemiz dahilinde bu alanda faaliyetlerini sürdürmekte olan TÜRCERT isimli, devlet destekli ekolojik ürün onay firması bulunmaktadır. Söz konusu firma ülkemiz dahilinde bulunmakta olan yerli ya da yabancı birçok şirket için son derece ciddi bir önem taşımaktadır.

Öyle ki ekolojik ürün üretimleri dahilinde ülkemizde aktif olarak faaliyet göstermekte olan söz konusu firmalar, bu alanda üretmiş oldukları, ekolojik ürünleri detaylı bir şekilde, kontrol ettirmekte ve ülkemiz dahilinde TÜRCERT'e onaylattırmaktadırlar. Tüm bu firmaların haricinde, ülkemizde bulunan ya da bulunmayan bütünü ekolojik ürünlere, bütün kurumlardan ekolojik ürün sertifikası almış bir şekilde ulaşmak istiyorsanız eğer, bizlere ekoloji.com sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Tüm bunların haricinde, sipariş vermeden önce bünyemiz, stoklarımız dahilinde bulunmakta olan ürünler hakkında son derece detaylı bir şekilde fikir sahibi olmakta istiyorsanız eğer, bir adet yan sitemiz olan, ekolojik.com sitesi üzerinden söz konusu ürünleri kontrol edebilirsiniz. Bu site üzerinden dilediğiniz sayı ve kapsamda istediğiniz alan ve kategoride farklı farklı olmakta olan birçok söz konusu ekolojik ürüne ulaşabilirsiniz. Bu alan üzerinde bahsi geçen, geçmekte olan ekolojik ürünlerin, bilgileri birçok farklı kategoride sizlere söz konusu sitemizde etkili bir şekilde verilmiştir.

Bu alandan, siteden istediğiniz her türlü bilgiye detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ve dahi birçok alanda faaliyetlerinizi, bilgilerinizi genişleterek ne istediğini bilen bireyler olarak söz konusu ekolojik ürününüzün belgelendirmesini ekoloji.com sitesi üzerinde bizim, ekoloji.com sitesinin aracılığı ile geçersiniz. Bu alanda etkili bir şekilde faaliyet göstermekte olan söz konusu firmamız, sizlerin vermiş olduğu siparişler üzerine, Birleşmiş Milletler destekli ve onaylı kurumlar aracılığı ile söz konusu ekolojik ürüne ulaşır, ulaşılan ürün, sipariş üzere olduğu için ECOmark ve EUROLab kurumlarının kendi bünyelerinde bulundukları laboratuvarlarında ayrı ayrı olmak üzere detaylı bir şekilde incelenir.

Birbirinden ayrı ve farklı olmak üzere onlarca kategori üzerinde geçmekte olan söz konusu deneyler gözlemler sonucu ürün, ECOmark ve EUROLab kurumları tarafından onaylanır. Tüm bu söz konusu deneylerin test aşamalarının sonucunda, söz konusu ürün, ülkemize doğru anlaşılan kargo firması ile yola çıkar.

Ürün ülkemiz dahiline ulaştıktan, içeri girdikten hemen sonra, öncelikle, ekolji.com sitesi olarak bizim isteğimiz ve dahilimiz de bulunan laboratuvarlarımızda detaylı bir şekilde tekrar kontrol edilir ve incelenir, herhangi bir sorunun çıkmaması durumunda, söz konusu ürün, ülkemiz dahilinde destekli olan TÜRCERT'e götürülür. TÜRCERT kapsamından da geçen ürün onay alınması durumunda sizlere ulaştırılır.



Ekolojik belgelendirme işlemi hakkında daha ayrıntılı bilgi ve randevu talebi için bize ulaşın.