Ekolojik Sertifika Çalışmaları


Eko etiket, Dünya genelinde kabul görmüş son derece etkili bir ürün lisanslama, güvenilirlik artırma politikasıdır. Günümüzde birbirinden farklı tür ve çeşitte sayısız oranda onlarca insan firma bünyelerinde bulundurmakta oldukları ürünler için hızlı bir şekilde eko etiket damgası bastırmak, vurdurmak, bu etikete sahip olmak istemektedirler. Ülkemizde ve Dünya'da büyük bir etkinlikle çalışmalarına devam eden, bireylere, firmalara eko etiket edindirme firması bulunmaktadır.

Söz konusu firmalar Eko etiket, verecek oldukları firmaları belirledikten sonra, başvurudan sonraki süreçte söz konusu üretimin yapıldığı alan ve bölgede bulunarak, üretimi gerçekleştirmekte olan firmaları daim etkili bir şekilde tetkik etmektedirler. Ülkemizde bu işlevi TÜRCERT ele almaktadır. Dünya genelinde ise genel bağlamda, ECOmark bu işlevler anlamında son derece etkilidir. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz her iki firmada, son derece detaylı bir şekilde çalışmalarına devam etmekte olup Birleşmiş Milletler tarafından etkili bir şekilde desteğe tabii tutulmaktadırlar. Eko etiket alabilmek için belli başlı başvuru süreçlerinin olduğunu hepimiz biliyoruz.

Bu bağlamda başvuru sürecinde söz konusu olabilecek bağlantılar şunlardır. Öncelikle söz konusu ürün, şirketler ya da firmalarca detaylı bir şekilde tamamen ekolojik ürünlerden oluşmak şartı ile üretildikten, bu üretim şeklinden emin olunduktan sonra, öncelikle ECOmark, sonrasında da TÜRCERT'e yapılacak olan şirketçe ya da bireysel olarak yapılan başvuruların ardından süreç detaylı olarak başlamış demektir. Bu andan itibaren söz konusu süreç bütünüyle yukarıda bahsetmiş olduğumuz firmaların kontrolüne geçer... Devamında ise,söz konusu ürün birçok teste tabi tutulur. Söz konusu firmaların ürünlerinin teste tutulduğu süreçler dahilinde, birçok laboratuvarsal testten, gözlemden geçen ürünler, bu alanlarda bileşenlerine ayrılarak kontrol edilir. Bünyesi dahilinde herhangi kimyasal ya da yapay bir tatlandırıcı ya da nesneye ulaşılmadığı taktirde söz konusu olabilecek olan ilk aşama geçilmiş sayılır.

İlerleyen günlerde, söz konusu şirketlerin ya da üretim firmalarının çalışma alanları detaylı olarak, incelenir. Çalışma şartları ve bölümleri, bireyleri etkili bir şekilde takip edilerek değerlendirilir. Söz konusu şirketlere, setifika verecek kurumlar tarafından belli başlı bir uyarı, hata katsayısı verilir. Bu hat katsayısı doldurulmadığı sürece söz konusu aşama herhangi bir sorun olmadan kolaylıkla geçilebilir. Fakat belirlenen hata ya da yanlış sayısı, geçilirse eğer, bütün süreç baştan başlayacak ve her şey bütünüyle tekrarlanacaktır. Ülkemizin farklı bölgelerinde kurum ve kuruluşu olan örgütsel olarak kapsamlı bir şekilde çalışan TÜRCERT, söz konusu onayları büyük bir araştırma ve detaylandırmadan sonra yapmaktadır. Biz, ekoloji.com sitesi olarak siz değerli müşterilerimize, her daim kaliteli hizmeti layık görmekteyiz.

Öyle ki bu düşüncemiz kapsamında, sizlerin vermiş olduğunuz belgelendirmeleri detaylı bir şekilde araştırarak, ECOmark onaylı olmak üzere bünyemize getiriyoruz. Bu işlevimizin hemen ardından, söz konusu ürününüzü onay için TÜRCERT kurumuna yönlendiriyoruz. Bu işlevlerimiz dahilinde, TÜRCERT kuruluşu, siparişinizi kısa bir sürede onaylıyor... Tüm bunların haricinde söz konusu ürünü sizlere vermeden, teslim etmeden hemen önce ekoloji.com sitesi olarak bünyemizde bulundurduğumuz, laboratuvarlarımızda detaylı olarak, tekrar tekrar deniyor, bileşenlerine gerekli materyaller ile ayırıyor, gözlemliyor ve tam anlamıyla emin olduktan sonra sizlere sunmak üzere, kargoya veriyoruz... Söz konusu ürünlerde olası bir bozulma ya da çabuk yıpranma gibi bir durumunda, ekoloji.com sitesi olarak belirlenen tarihler arasında söz konusu ürünün belgelendirmesini ve garantisini kullanabiliyorsunuz.

Bizler sizler için günümüzde, ülkemizde ve Dünya'nın farklı bölgelerinde bulunmakta olan diğer birkaç ülke ile birlikte detaylı olarak, sürekli iletişim halinde kalarak etkili bir şekilde çalışmaktayız. Birçok farklı alanda etkin bir şekilde çalışmakta olan firmamız, sizlere daimi olarak hizmetlerini sunmaktadır. Dilediğiniz zaman her türlü özelliğine ulaşarak görebileceğiniz, ürünlerimizi ekolojik.com sitesi üzerinden kontrol edebilir, bu alanda kontrollerini sağlayabilirsiniz.

Dünya genelinde aktif olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan Birleşmiş Milletler dahilinde, denetiminde onaylanmış olan ürünlerin tedariğini, sağlamakta olan firmamız günler geçtikçe çok daha büyümektedir. Bu kapsamda, etkili bir biçim ve şekilde, sizlere hizmet etmeye devam etmektedir. Birçok alanda, son derece detaylı olarak çalışmakta olan firma yetkileri her geçen gün sürekli olarak çıkmakta olan ekolojik ürünleri sizlere sunmak için ekolojik.com sitesine giriş yapmaktadır. Her şey sizler için ekoloji.com sitesi tarafından detaylı olarak düşünülmekte ve gerçekleştirilmektedir.



Ekolojik belgelendirme işlemi hakkında daha ayrıntılı bilgi ve randevu talebi için bize ulaşın.